Zakaj Teden vitkega inoviranja in zakaj ekipna udeležba?

Covid je spremenil in še vedno spreminja vse okoli nas. Potreba po inoviranju se je povečala in se še povečuje. 

Najbolj učinkovite spremembe ali inovacije se ne zgodijo naključno - zgradijo se načrtno! 


Sistematičnost inoviranja ni več konkurenčna prednost – je samoumevnost, nujnost. Organizacije, ki želite izstopati v prihodnosti, morate postati odlične na vseh ravneh sistematičnega inoviranja. Mnoge organizacije že preoblikujete svoje procese, da bi postali bolj vitki, agilni in spodbujali inovacije od znotraj in zunaj. Na vse bolj konkurenčnem trgu vas v to silijo tako konkurenti, kot novi izzivalci. Na srečo je še vedno velika vrzel v zmogljivosti sistematičnega inoviranja, ki jo je treba zapolniti. Na vsakomur od nas je, da čim prej zapolni to vrzel med dejanskim in možnim.

Svet se vse bolj pospešeno spreminja. Poleg običajnih izzivov inoviranja in vodenja procesov inoviranja, so tu še novi zunanji dejavniki, kot so elektrifikacija in energetika, digitalizacija, krožno/zeleno gospodarstvo, re-globalizacija, menjava generacij, kar pospešeno spreminjajo naš način življenja in seveda tudi poslovanja. Preobrazili se bodo vsi poslovni sistemi in vsak del teh sistemov. Ključno vlogo pri tem pa bodo imeli ljudje in šele potem tehnologije. Ljudje z dobrimi znanji in izkušnjami izvajanja potrebnih sprememb in snovanja novih produktov.

Kot inovatorji, upravljalci in pospeševalci inoviranja ste in smo odgovorni za ustvarjanje nove vrednosti in rasti. Lahko gre le za uvajanja postopnih izboljšav za obstoječe produkte in storitve aii pa uvedbe novih poslovnih modelov in izgradnje disruptivnih projektov.
 

Zadnji teden januarja je lahko vaš "boost" teden leta, posvečen vitkemu in agilnemu inoviranju. Dal bo vpoglede in spodbude v KAJ, ZAKAJ in naposled KAKO učinkovito inovirati oz. le to upravljati?

Poleg govorcev in predstavitve njihovih praks na konferenci v sredo, smo letos pripravili še 2 mini delavnici (ponedeljek in torek), štiri povezana A-B-C-D predavanja strokovnjakov iz tujine (četrtek) in za konec, v petek, še Praktikum vitkih in agilnih praks.

 


AKTUALNO: Dolgo smo upali, da bomo lahko vsaj konferenčni dan znova izvedli v živo, tako kot v letih 2017-2020. Zadnje napovedi zelo verjetnega razmaha omikron verzije virusa pa so nas prisilile v pripravo online izvedbe, tako kot smo to naredili 2021. Nekaj nižje stroške online izvedbe konference bomo kompenzirali s posebnim dodatnim darilom za vse udeležence konference. Udeleženci biste prejeli tiskano izvedbo priročnika The Innovator’s Handbook 2022 - The Best & Latest in Corporate Innovation, ki si ga lahko že v tem trenutku prenesete v online izvedbi.  

Program tedna vitkega inoviranja od ponedeljka do četrtka bomo torej izvedli online (Zoom). Ker petkov Praktikum vitkih in agilnih praks lahko izvedemo le v živo, bomo z izvedbo počakali na ustrezne covid razmere.
 


 

PONEDELJEK - Psihološka varnost in inoviranje - Inoviranje smo predvsem ljudje in ljudje smo jedro inovacijske kulture. Bistvo težav in hkrati uspehov je v nivoju psihološke varnosti ekip. Ko ta koncept enkrat razumemo, lahko proaktivno poskrbimo za "preporod" delovanja timov in timov timov. Delavnica bo potekala online @Zoom.

TOREK - Upravljanje inovacijski programov - Krajša dinamična online delavnica, ki je namenjena potrebam skrbnikov in odločevalcev inoviranja, da znajo argumentirati, zakaj je nadaljnje vlaganje v inoviranje in potencialne inovacije potrebno le še okrepiti, z argumenti, ki presegajo zgolj angažiranost zaposlenih, dobro trženje ali hackathone. Izvajalka delavnice je Esther Gons, soavtorica knjig The Corporate Startup in Innovation Accounting. Vsak udeleženec te delavnice prejme svoj izvod knjige Innovation Accounting kot "delovno gradivo". Delavnica bo potekala online @Zoom.  

SREDA - Konferenca vitkega inoviranja z domačimi in tujimi nastopajočimi - Pregled aktualnih praks in izkušenj vitkega in agilnega korporativnega inoviranja, diskusije med udeleženci. Ob koncu celodnevnega programa sem nam pridruži Hans Balmaekers, ustonovitelj globalne platforme Innov8rs. Družba Innov8rs je med drugim izdala  The Innovator's Handbook 2022, zbornik praktičnih konceptov in izkušenj korporatovnega inoviranja, ki je s CorpoHub spremno besedo dosegljiv na tej straniKonferenca bo potekala online @Zoom.

ČETRTEK - Kvartet gostov in A-B-C-D inovacijskega stroja - Štirje gostje v paleti nastopov, ki pokrivajo teme od pristopov k inoviranju, učinkovitega zajemanja idej, učinkovite izgradnje rešitev/produktov do strateške umestitve sistema inoviranja. Popoldanska predavanja bodo v angleščini - nastopajoči prihajajo iz tujine: Lysander Weiss - Nemčija. Ralph Hartmeier & Dave Hengartner - Švica, Timan Rebel - Nizozemska, Noel Sobelman - ZDA. Vsak udeleženec tega dne prejme svoj izvod knjige Lead and Disrupt Predavanja bodo potekala online @Zoom.  

PETEK - Praktikum vitkih in agilnih paks - Najbolj praktičen dan tedna, fokusiran na intenzivno iskustveno učenje s pomočjo konkretnih simulacij vitkih in agilnih načinov dela. Delo v skupinah. Celodnevno delavnico bomo izvedli le v živo za manjše skupine udeležencev, ko bodo covid razmere to omogočale.


Ker inoviranje ne more in ne sme biti domena posameznika, priporočamo, da si TEDEN uporabnih vsebin in bogatih izkušenj udeležite s svojo širšo ekipo:
 • v veliko slovenskih družbah imate že vzpostavljeno mrežo ambasadorjev oz. podpornikov nekega "hišnega" sistema inoviranja, imate "komisije za ideje", projektno pisarno, prebojne inovatorje, talente ...
 • le tem sodelavcem ponudite, da se udeležijo vsak vsaj dveh dogodkov v Tednu vitkega inoviranja po lastnem izboru,
 • udeležbe naj bodo zahvala in nagrada za nazaj in "up-skill" spodbuda za naprej,
   
 • za udeležbe iz iste organizacije obračunamo do 37% količinskega popusta (sistem točk); priporočamo:
 • PAKET 30” - zakup 30-tih točk za 30% količinski popust (1.029 EUR + DDV), oz.
 • "PAKET 100" - zakup 100-tih točk za 37% količinski popust (3.087 EUR + DDV),
 • PAKET 100 zadostuje za približno 16-20 udeležb na dogodkih Tedna (več oseb na več dogodkih),
 • imena konkretnih udeležencev za posamezne dni lahko sporočite tudi po mailu,
 • račun izdamo po izvedenih dogodkih,
 • podrobnosti so pri opisih programov in v prijavnici.

 

Priporočamo, da se udeleženci iz posameznega podjeja nekaj dni po dogodkih dobite na interni delavnici, kjer si izmenjate nova znanja in izkušnje ter oblikujete odločitve in zaveze za delo v 2022 na področju sistematičnega inoviranja. Za spodbudo si poglejte kratek video posnetek na temo pristopa k inoviranju v večjih družbah - Gary Hamel: "Are you serious about Innovation?"

Dodatne informacije in pomoč pri prijavi @ vlado.begovic@corpohub.com

 

Dobrodošli.

Ekipa CorpoHub

 

P.S.: Povzetek ugodnosti, če se posameznik/ekipa udeleži vseh petih dni:

 • 5 dni programa, znanja, nasvetov in izkušenj,
 • gradiva z vseh dogodkov, dostop do dodatnih virov in orodij,
 • zbornik praktičnih konceptov in izkušenj The Innovator's Handbook 2022, tako v online kot tiskani obliki,
 • knjigo Innovation Accounting,
 • knjigo Lead and Disrupt ter
 • dostop do kolegov in kolegic s področja korporativnega inoviranja.

Udeležba na vseh petih dneh pomeni 3+5+4+6+8 ali skupaj 26 točk, kar prinese 20% količinski popust. Pri ceni ene točke = 49 EUR, je cena udeležbe na celotnem tednu le še 1.019,20 EUR + DDV.

Dogodki in knjige so pot do nepovratnih sprememb za vas osebno in za podjetje.
Spodaj je slika naslovnic knjig, ki jih prejmete tekom tedna v fizični obliki.

Business Model Canvas Plus 

Izboljšana CorpoHub verzija poslovnega modela.

Value Proposition Canvas Plus

CorpoHub verzija modela ponudbene vrednosti.

Aktualni termini

PRAKTIKUM vitkih in agilnih praks - 19. avgust 2022

MOJSTRSTVO vitkega in agilnega poslovnega inoviranja - 17. - 31. avgust 2022

VSAK SISTEM JE MOČAN TOLIKO
KOT JE MOČAN NJEGOV NAJŠIBKEJŠI ČLEN 

Sistematičnost inoviranja ni več konkurenčna prednost – je samoumevnost, nujnost. Organizacije, ki želite izstopati v prihodnosti, morate postati odlične na vseh ravneh sistematičnega inoviranja.

 

Mnoge organizacije že preoblikujete svoje procese, da bi postali bolj vitki, agilni in spodbujali inovacije od znotraj in zunaj. Na vse bolj konkurenčnem trgu vas v to silijo tako konkurenti, kot novi izzivalci. Na srečo je še vedno velika vrzel v zmogljivosti sistematičnega inoviranja, ki jo je treba zapolniti. Na vsakomur od nas je, da čim prej zapolni to vrzel med dejanskim in možnim.

Pripravljeno za STRATEGE, UPRAVLJALCE IN IZVAJALCE VSEH VRST INOVACIJSKIH PROCESOV:


- vodje procesov inoviranja, CINO-ti
- vodje poslovnega razvoja in strategij, digitalizacije,
- strokovnjaki za raziskave in razvoj izdelkov,
- predstavniki korporativnega investiranja.
- vodje razvoja kadrov in organizacijskih sprememb,
- podjetniki in inovatorji ...

O CorpoHub-u

Večino svojega časa namenimo za izvajanje prilagojenih internih delavnic za notranje ekipe organizacij. Specializirani smo za izboljšanje vodenja in upravljanja, treniranje ekip za bolj agilno delo, povečanje učinkovitosti in sodelovanje ter upravljanje procesov vitkega in agilnega inoviranja. Poleg tega organiziramo večje konference, kot sta Lean Slovenia in Agile Slovenia, ter javne delavnice.

O LeanSlovenia.com

LeanSlovenija.com je tematsko spletno mesto, ki na enem mestu združuje tisti del storitev družbe CorpoHub, ki naslavljajo temo korporativnega inoviranja. V času od novembra do vključno januarja je spletno mesto osredotočeno na Teden vitkega inoviranja, v času od januarja do vključno oktobra pa izpostavlja siceršnjo celostno podporo načrtovalcem in izvajalcem vitkega poslovnega inoviranja v velikih organizacijah.

 

 

CorpoHubov novičnik

Vsak drugi teden prejmite sveže vsebine, nasvete in informacije s področja vitkega in agilnega dela in vodenja ter vitkega inoviranja. Bodite tekoče obveščeni o prihajajočih meetupih, delavnicah in konfrerncah.
Prijavite se ne CorpoHub Novičnik.
 

Ideje in vpašanja?

Pišite nam na hello@corpohub.com

Copyright © 2022 CorpoHub

Prva naslednja usposabljanja!

PRAKTIKUM vitkih in agilnih praks - 19. avgust 2022

MOJSTRSTVO vitkega in agilnega poslovnega inoviranja - avgust 2022