MREŽENJE KORPORACIJ in STARTUPOV, 1+1=3

Torek, 26.1.2021, 10.00 - 15.00, 2 kreditini točki, @Zoom

Startupi niso samo grožnje, so tudi priložnosti. In korporacije niso le dinozavri. Spajanje kompetenc in virov obeh svetov je lahko zmaga. Prisluhnite pionirskim izkušnjam in preverite svojo komplementarnost.

Velike napredne korporacije spoznavajo, da so prevelike, da bi lahko ves razvoj naredile same, zato se povezujejo z zunanjimi viri oz. centri idej, rešitev, novih tehnologij, znanj. Le to izvajajo sistematično in ne priložnostno. Številne družbe priložnosti obdelujejo portfeljsko, vsako posamezno pa na način postopne izgradnje t.i. investicijske zrelosti.

Pri sodelovanju s korporacijo gre običajno več kot le za finančno naložbo. Je kot “posvojitev”, ki nudi drugačen razvoj od siceršnjega. “Posvojeni” ekipi prinaša dodatne obveznosti, ki so lahko ključna podpora na poti do večjega uspeha. 

Na zaključnem mreženjskem dogodku prisluhnite pionirskim izkušnjam povezovanja in preverite svojo komplementarnost na medsebojnih delovnih 1:1 sestankih.

 

Zakjučni "matching" dogodek - KORPORACIJE IN STARTUPI. 1+1=3. PREVERJENO. @Zoom, 26. januar 2021:

10.00 - 10.10: Uvodni nagovori (Slovenski podjetniški Sklad, KorpoStart)

10.10 - 10.40: Keynote: Naše ideje in produkti so le tako odobri, kot je dobra naša sposobnost, da jih komuniciramo. 
Interaktiven nastop Vikija Pavliča, eksperta startup pitchanja, mentorja 300+ startupom, podjetnika (pitchblocks.com), avtorja treh Pitching Canvasov in predavatelja na Tehnični univerzi Delft na Nizozemskem.

10.40 - 11.30: Kratke predstavitve izkušenj korpo-startup sodelovanj, vprašanja in odgovori:
- Anton Jakše, Motulii - mobilna dvižna ploščad: Pogled nazaj - kaj vse prinese sodelovanje s korporacijami, ki prispevajo svoje poslovne ekosisteme, ter kako lahko startup poživi utečene procese velikih?
- primer iz e-poslovanja: TBC
- primer iz digitalizacije: TBC

11.30 - 12.00: Kratka predstavitev sodelujočih korporacij. Priprava na matching 1:1 sestanke med korporacijami in startupi Slovenskega podjetniškega sklada.

12.00 - 13.00: Odmor za individualno kosilo. Individualna priprava na 1:1 sestanke.

13.00 - 15.00: Individualna 17-minutna spoznavna srečanja Korporacija - Startup. Skupaj do 6 srečanj oz. pogovorov. 

15.00 - ...: Zaključne misli in neformalno druženje udeležencev v Zoom individualnih sobah.
 

Navodila za pristop s povezavo za Zoom dobite po prijavi, nekaj dni pred dogodkom. 

KorpoStart programa aktivnosti in povezovanj so se doslej najbolj aktivno udeležile naslednje korporacije: A1, Adria Dom, BTC, Comtrade CDS, Domel, Generali, Iskra, Iskraemeco, Iskratel, Jata Emona, Kolektor, M Sora, Merkur trgovina, NLB, Pivovarna Laško Union, Pošta Slovenije, Radeče papir, Steklarna Hrastnik, TPV, Zavarovalnica Sava, Zavarovalnica Triglav.

V program so vabljena in vključena inovativna start-up in scale-up podjetja iz portfelja Slovenskega podjetniškega sklada. 

Izjave udeležencev o dosedanjem povezovanju:

Mojca Brecelj, Generali: Zanima nas predvsem kakšne ideje razvijajo startupi in kako z njimi skleniti tudi dolgoročno sodelovanje. Trenutno namreč zbiramo ideje samo znotraj podjetja, v bodoče pa si želimo povezovanja z inovativnimi startupi zunaj podjetja.

Klemen Šešok, Iskra: Zelo sem vesel, da sem se pridružil. Vsako takšno srečanje me samo še bolj utrdi v prepričanju, da mora biti zelo veliko sodelovanja med startupi, podpornim okoljem in tradicionalno industrijo.

Gregor Smolej, Iskratel: Najbolj všeč so mi debate, predvsem zaradi izmenjave mnenj in iskanja sinergij s startupi.

Mitja Pritržnik, omisli.si: Dobro je bilo, ker te tovrstni dogodki direktno povežejo s pravimi ljudmi in to je največja dodana vrednost. Pogovori, ki jih sicer ne moreš imeti kar tako, so pa dejansko tisto, kar šteje.

 

Kotizacija in prijava:

Brezplačno za korporacije in inovativna MSP podjetja.

Prijava v okviru dogodkov Teden vitkega inoviranja >>
ali
Prijava na spletni strani projekta KorpoStart >>

(zadostuje prijava na le enem spletnem mestu)

Teden vitkega inoviranja nudi 5 različnih dogodkov, vsak dan enega. Udeležba na posameznem dogodku prinese določeno število kreditnih točk. Večje je število zbranih točk v posameznem podjetju, večji je popust.
10 ali več zbranih kreditnih točk pomeni 10% popust.
20 ali več zbranih kreditnih točk pomeni 20% popust.
30 ali več zbranih kreditnih točk pomeni 30% popust.

Udeležba na tej delavnici prinese 2 kreditni točki (KT).

Cena ene kreditne točke je 49,00 EUR.
Ta delavnica je brezplačna, prispeva pa 2 točki v seštevek točk posamezne družbe.

Kreditne točke se seštevajo znotraj posamezne družbe. Posameznih dni se lahko udeleži več različnih sodelavcev družbe, npr. Miha pride v ponedeljek in sredo (6KT + 3KT), Romana v torek, sredo in četrtek (2KT + 3KT + 6KT), Polona v sredo in četrtek (3KT + 6KT), Jernej v sredo in petek (3KT + 6KT) in skupaj zberejo 38 kreditnih točk, kar pomeni 30% popust za to družbo.

Primer: Če se kot podjetje udeležite vseh petih dni (lahko različne osebe), skupaj zberete 23 kreditnih točk, kar pomeni 20% paketni popust in končno ceno 823,20 EUR + DDV za vseh pet dni.

 

O programu aktivnosti KorpoStart

Program aktivnosti KorpoStart izvajamo v konzorciju partnerskih družb CorpoHub, Gospodarska zbornica Slovenije in Saša inkubator.
Namen aktivnosti je posameznim inovativnim MSP podjetjem, ki so v portfelju Sklada, pomagati narediti konkreten razvojni korak na način vsebinskega sodelovanja s korporacijami ob hkratnem investiranju le teh v inovativna MSP z uporabo mehanizma so-investiranja Slovenskega podjetniškega sklada. Cij je skupaj ustvariti večjo vrednost, kot jo lahko ustvarijo mlada inovativna podjetja samostojno, v korist korporacij, mladih podjetij in ciljnega trga.
Dogodki so za udeležence brezplačni. Usposabljanje za upravičena podjetja (prejemniki finančnih produktov P2 2019, SK ali SI - SK) po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023«, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.
www.korpostart.si >>
 

(MC) Naj e-orodja za vitko inoviranje

Spoznajte e-orodja za večjo transparentnost dela (GoogleDrive/Jamboard, Mural, Miro, MindMeister …), orodja za učinkovitejše moderiranje dela in sestankov (Trello, MetroRetro, LeanCoffeeTable …) ter ključne”obrazce” vitkega in agilnega inoviranja.

Vrh vitkega inoviranja

Vitko inoviranje bo zagotovo eden pomembnejših procesov za “rehabilitacijo” družb po COVID pandemiji. Prisluhnite aktualnim praksam vitkega in agilnega inoviranja, delite svoje izkušnje, vprašanja in dileme, spoznajte vam podobne posameznike iz največjih slovenskih družb.

Raziskave, razvoj in inovacije

Inovacijski proces je po svoje zelo naraven proces. To prevečkrat pozabimo in posledično dajemo inoviranju nepotrebno teatralnost. Samega sebe in družine neprestano spreminjamo, razvijamo, inoviramo,

Odličnost v inoviranju, le kaj bi to lahko bilo?

Inovirati pomeni spreminjati ideje v inovacije, v nekaj, kar zaživi na trgu in ustvari neko vrednost. Slednje lahko naredimo le v inženirskem smislu, le v razvojnem oddelku, klasično in predvidljivo. Lahko pa to delamo precej bolje.

Intervju z Dan Toma

Dan Toma: “Trditev, da so velike organizacije slabe v inoviranju, je arogantna.”

Podporniki
Medijski partner
Dosedanji udeleženci

Copyright © 2019 CorpoHub

Ne spreglejte:

Če se kot podjetje udeležite VSEH PETIH DNI (lahko različne osebe), skupaj zberete 23 kreditnih točk, kar pomeni 20% paketni popust in končno ceno 823,20 EUR + DDV za vseh pet dni.

Vabljeni na Teden vitkega inoviranja.