MREŽENJE KORPORACIJ in STARTUPOV, 1+1=3

Torek, 26.1.2021, 10.00 - 15.00, @Zoom

Startupi niso samo grožnje, so tudi priložnosti. In korporacije niso le dinozavri. Spajanje kompetenc in virov obeh svetov je lahko zmaga. Prisluhnite pionirskim izkušnjam in preverite svojo komplementarnost.

Velike napredne korporacije spoznavajo, da so prevelike, da bi lahko ves razvoj naredile same, zato se povezujejo z zunanjimi viri oz. centri idej, rešitev, novih tehnologij, znanj. Le to izvajajo sistematično in ne priložnostno. Številne družbe priložnosti obdelujejo portfeljsko, vsako posamezno pa na način postopne izgradnje t.i. investicijske zrelosti.

Pri sodelovanju s korporacijo gre običajno več kot le za finančno naložbo. Je kot “posvojitev”, ki nudi drugačen razvoj od siceršnjega. “Posvojeni” ekipi prinaša dodatne obveznosti, ki so lahko ključna podpora na poti do večjega uspeha. 

Na zaključnem mreženjskem dogodku prisluhnite pionirskim izkušnjam povezovanja in preverite svojo komplementarnost na medsebojnih delovnih 1:1 sestankih.

 

Zakjučni "matching" dogodek - KORPORACIJE IN STARTUPI. 1+1=3. PREVERJENO. @Zoom, 26. januar 2021:

10.00 - 10.05: Uvodni nagovori (Slovenski podjetniški Sklad, KorpoStart)

10.05 - 10.40: Keynote: Naše ideje in produkti so le tako odobri, kot je dobra naša sposobnost, da jih komuniciramo. 
Interaktiven nastop Vikija Pavliča, eksperta startup pitchanja, mentorja 300+ startupom, podjetnika (pitchblocks.com), avtorja treh Pitching Canvasov in predavatelja na Tehnični univerzi Delft na Nizozemskem.

10.40 - 11.30: Kratke predstavitve izkušenj korpo-startup sodelovanj, vprašanja in odgovori:
- Anton Jakše, Motulii - mobilna dvižna ploščad: Pogled nazaj - kaj vse prinese sodelovanje s korporacijami, ki prispevajo svoje poslovne ekosisteme, ter kako lahko startup poživi utečene procese velikih?
- Aleš Zorc, Agitron - rešitve za bolj zavzete interakcije: Korporacije naj ne bodo le naše stranke, korporacije so lahko super partnerji. Hiter pregled zadnjih petih partnerskih "dvorjenj".
- Samo Kastelic, SmartCargo - digitalizacija logističnih procesov: Moj pogled, kaj startupi prinašamo korporacijam (česa korporacijam primanjkuje), oz. kaj bi jaz naredil, če bi bil v korporaciji odgovoren za zunanje startupe?

11.30 - 12.00: Kratka predstavitev sodelujočih korporacij.
Udeleženci s strani korporacij boste zaprošeni, da podate kratke predstavitve svojih družb ter izzive, ki ste jih pripravljeni reševati v sodelovanju z zunanjimi ekipami.
Sledi razporejanje 1:1 sestankov med korporacijami in startupi Slovenskega podjetniškega sklada ter ostalimi prisitnimi ekipami. Izbirajo startupi.

12.00 - 13.00: Odmor za individualno kosilo.
Individualna priprava udeležencev na 1:1 sestanke. Kratka navodila za dober potek sestankov prejmete dan pred dogodkom.

13.00 - 15.00: Individualna 15-minutna spoznavna srečanja Korporacija - Startup v ločenih Zoom sobah. Skupaj do 6 srečanj oz. pogovorov. 

15.00 - ...: Zaključne misli in neformalno online druženje udeležencev.
 

Navodila za pristop s povezavo za Zoom dobite po prijavi, nekaj dni pred dogodkom. 

KorpoStart programa aktivnosti in povezovanj so se doslej najbolj aktivno udeležile naslednje korporacije: A1, Adria Dom, BTC, Comtrade CDS, Domel, Generali, Iskra, Iskraemeco, Iskratel, Jata Emona, Kolektor, M Sora, Merkur trgovina, NLB, Pivovarna Laško Union, Pošta Slovenije, Radeče papir, Steklarna Hrastnik, TPV, Zavarovalnica Sava, Zavarovalnica Triglav.

V program so vabljena in vključena inovativna start-up in scale-up podjetja iz portfelja Slovenskega podjetniškega sklada. 

Izjave udeležencev o dosedanjem povezovanju:

Mojca Brecelj, Generali: Zanima nas predvsem kakšne ideje razvijajo startupi in kako z njimi skleniti tudi dolgoročno sodelovanje. Trenutno namreč zbiramo ideje samo znotraj podjetja, v bodoče pa si želimo povezovanja z inovativnimi startupi zunaj podjetja.

Klemen Šešok, Iskra: Zelo sem vesel, da sem se pridružil. Vsako takšno srečanje me samo še bolj utrdi v prepričanju, da mora biti zelo veliko sodelovanja med startupi, podpornim okoljem in tradicionalno industrijo.

Gregor Smolej, Iskratel: Najbolj všeč so mi debate, predvsem zaradi izmenjave mnenj in iskanja sinergij s startupi.

Mitja Pritržnik, omisli.si: Dobro je bilo, ker te tovrstni dogodki direktno povežejo s pravimi ljudmi in to je največja dodana vrednost. Pogovori, ki jih sicer ne moreš imeti kar tako, so pa dejansko tisto, kar šteje.

 

Kotizacija in prijava:

Brezplačno za korporacije in inovativna MSP podjetja.

Prijava je na spletni strani projekta KorpoStart >>

Zadnji dan za prijavo je dan pred dogodkom. Dobrodošli.

 

O programu aktivnosti KorpoStart

Program aktivnosti KorpoStart izvajamo v konzorciju partnerskih družb CorpoHub, Gospodarska zbornica Slovenije in Saša inkubator.
Namen aktivnosti je posameznim inovativnim MSP podjetjem, ki so v portfelju Sklada, pomagati narediti konkreten razvojni korak na način vsebinskega sodelovanja s korporacijami ob hkratnem investiranju le teh v inovativna MSP z uporabo mehanizma so-investiranja Slovenskega podjetniškega sklada. Cij je skupaj ustvariti večjo vrednost, kot jo lahko ustvarijo mlada inovativna podjetja samostojno, v korist korporacij, mladih podjetij in ciljnega trga.
Dogodki so za udeležence brezplačni. Usposabljanje za upravičena podjetja (prejemniki finančnih produktov P2 2019, SK ali SI - SK) po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023«, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.
www.korpostart.si >>
 

MBI - Mojstrstvo vitkega inoviranja 

Kar je MBA (Mastery of Business Administration) za redno poslovanje, to je MBI (Mastery of Business Innovation) za inoviranje.

THE INNOVATOR’S HANDBOOK 2022

Brezplačen izvod "najboljšega in najnovejšega znanja na področju korporativnega inoviranja".

Zgodovina konference 2017 - 2022

Tuja znanja in izkušnje so pomembna bližnjica do pridobivanja lastnega znanja in izkušenj.

Fotografija je iz prvega druženja, iz januarja leta 2017.

Delati, ne govoriti, brati, pisati, sanjati ...

Vseeno obstajajo branja, ki pomagajo pri delovanju. Eno takih branj je The Innovator’s Handbook 2022 - The Best & Latest in Corporate Innovation.

Odličnost v inoviranju, le kaj bi to lahko bilo?

Inovirati pomeni spreminjati ideje v inovacije, v nekaj, kar zaživi na trgu in ustvari neko vrednost. Slednje lahko naredimo le v inženirskem smislu, le v razvojnem oddelku, klasično in predvidljivo. Lahko pa to delamo precej bolje.

O CorpoHub-u

Večino svojega časa namenimo za izvajanje prilagojenih internih delavnic za notranje ekipe organizacij. Specializirani smo za izboljšanje vodenja in upravljanja, treniranje ekip za bolj agilno delo, povečanje učinkovitosti in sodelovanje ter upravljanje procesov vitkega in agilnega inoviranja. Poleg tega organiziramo večje konference, kot so Agile Slovenia, Agilionar in Lean Slovenia (Teden vitkega inoviranja) ter javne delavnice.

O InnoLumnih

InnoLumni je skupnost praktikov inoviranja v velikih orhganizacijah. Na rednih tematsko obarvanih srečanjih si delimo najboljše prakse, izkušnje in znanje ter zgodbe o neuspehih in uspehih pri upravljanju inoviranja. Srečanja so brezplačna, približno enkrat mesečno.

 

 

CorpoHubov novičnik

Vsak drugi teden prejmite sveže vsebine, nasvete in informacije s področja vitkega in agilnega dela in vodenja ter vitkega inoviranja. Bodite tekoče obveščeni o prihajajočih meetupih, delavnicah in konfrerncah.
Prijavite se ne CorpoHub Novičnik.
 

Ideje in vpašanja?

Pišite nam na hello@corpohub.com

Copyright © 2022 CorpoHub

IZKORISTI EARLY BIRD PRIJAVO!

>> Teden vitkega inoviranja 2023 <<

Izkoristite tudi do 40% velik količinski/timski popust!