KORPOSTART 1+1=3 MREŽENJSKI DOGODEK

Torek, 21.1.2020, Tehnološki park Ljubljana

Startupi niso samo grožnje, so tudi priložnosti. In korporacije niso le dinozavri. Spajanje kompetenc in virov obeh svetov je lahko čista zmaga. Prisluhnite pionirskim izkušnjam in preverite svojo komplementarnost.

Velike napredne korporacije spoznavajo, da so prevelike, da bi lahko ves razvoj naredile same, zato se povezujejo z zunanjimi viri oz. centri idej, rešitev, novih tehnologij, znanj. Le to izvajajo sistematično in ne priložnostno. Številne družbe priložnosti obdelujejo portfeljsko, vsako posamezno pa na način postopne izgradnje t.i. investicijske zrelosti.

Pri sodelovanju s korporacijo gre običajno več kot le za finančno naložbo. Je kot “posvojitev”, ki nudi drugačen razvoj od siceršnjega. “Posvojeni” ekipi prinaša dodatne obveznosti, ki so lahko ključna podpora na poti do večjega uspeha. 

Na zaključnem mreženjskem dogodku prisluhnite pionirskim izkušnjam povezovanja in preverite svojo komplementarnost na medsebojnih delovnih 1:1 sestankih.

 

Zakjučni "matching" dogodek - KORPORACIJE IN STARTUPI. 1+1=3. PREVERJENO.

21. januar 2020, 12.00 - 16.00
Tehnološki park Ljubljana Brdo

11.30 - 12.00: Prijava in opoldanska kava

​12.00 - 12.10: Uvodni nagovori (Slovenski podjetniški Sklad, KorpoStart)

12.10 - 13.00: Kratke predstavitve in okrogla miza:
- David Halb, Founder & CEO, Fastcast: Zakaj je denar včasih najmanj vreden? - Validacija poslovnega modela z močnim partnerjem. 
- Primer poti spoznavanja in povezovanja korporacije in startupa. 
(Triglav in Giro Car Share na temi #mobility)
(Plastika Skaza & Evegreen na temi #sustainability)

13.00 - 13.10: Simulacija oz. demonstracija “idealnega” matching pogovora korporacija - startup
(Stanka Vabšek, Kolektor in  Blaž Fortuna, Qlector)

13.10 - 13.30: Odmor z mreženjem. Priprava na matching sestanke.

13.30 - 15.30: Individualna spoznavna srečanja Korporacija - Startup 

15.30 - 16.00: Neformalno druženje korporacij in startupov ob zaključni popoldanski kavi

KorpoStart programa aktivnosti in povezovanj so se doslej najbolj aktivno udeležile naslednje korporacije: Adriatic Slovenica, Danfoss, Domel, Iskra, Iskratel, Kolektor, NLB, Pošta Slovenije, TPV, Zavarovalnica Sava.
V program so vabljena in vključena inovativna start-up in scale-up podjetja iz portfelja Slovenskega podjetniškega sklada. 

Lokacija: Tehnološki park Ljubljana, dvorane v stavbi B.

 

Izjave udeležencev o dosedanjem povezovanju:

Mojca Brecelj, Adriatic Slovenica: Zanima nas predvsem kakšne ideje razvijajo startupi in kako z njimi skleniti tudi dolgoročno sodelovanje. Trenutno namreč zbiramo ideje samo znotraj podjetja, v bodoče pa si želimo povezovanja z inovativnimi startupi zunaj podjetja.

Klemen Šešok, Iskra: Zelo sem vesel, da sem se pridružil. Vsako takšno srečanje me samo še bolj utrdi v prepričanju, da mora biti zelo veliko sodelovanja med startupi, podpornim okoljem in tradicionalno industrijo.

Gregor Smolej, Iskratel: Najbolj všeč so mi debate, predvsem zaradi izmenjave mnenj in iskanja sinergij s startupi.

Mitja Pritržnik, omisli.si: Dobro je bilo, ker te tovrstni dogodki direktno povežejo s pravimi ljudmi in to je največja dodana vrednost. Pogovori, ki jih sicer ne moreš imeti kar tako, so pa dejansko tisto, kar šteje.

 

Kotizacija in prijava

Brezplačno za korporacije in inovativna MSP podjetja.

Prijava v okviru dogodkov Teden vitkega inoviranja >>
ali
Prijava na spletni strani projekta KorpoStart >>

(zadostuje prijava na le enem spletnem mestu)

 

O program aktivnosti KorpoStart

Program aktivnosti KorpoStart izvajamo v konzorciju partnerskih družb CorpoHub, Gospodarska zbornica Slovenije in Saša inkubator.
Namen aktivnosti je posameznim inovativnim MSP podjetjem, ki so v portfelju Sklada, pomagati narediti konkreten razvojni korak na način vsebinskega sodelovanja s korporacijami ob hkratnem investiranju le teh v inovativna MSP z uporabo mehanizma so-investiranja Slovenskega podjetniškega sklada. Cij je skupaj ustvariti večjo vrednost, kot jo lahko ustvarijo mlada inovativna podjetja samostojno, v korist korporacij, mladih podjetij in ciljnega trga.
Dogodki so za udeležence brezplačni. Usposabljanje za upravičena podjetja (prejemniki finančnih produktov P2 2019, SK ali SI - SK) po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023«, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.
www.korpostart.si >>
 

Osnove 
Vitkega inoviranja

Vitko inoviranje ni le “nice-to-have”, ampak je vse bolj “must-have” aktivnost. Le kdo danes ne potrebuje hitrejšega, gibčnejšega in bolj lasersko usmerjenega inoviranja na potrebe strank?

Vrh vitkega inoviranja

Prisluhnite zanimivim vsebinam in v inovativnih ne-konferenčnih formatih delite svoje izkušnje, vprašanja in dileme, kako podjetje spremeniti v bolj agilno in inovativno. 

Raziskave, razvoj in inovacije

Inovacijski proces je po svoje zelo naraven proces. To prevečkrat pozabimo in posledično dajemo inoviranju nepotrebno teatralnost. Samega sebe in družine neprestano spreminjamo, razvijamo, inoviramo,

Odličnost v inoviranju, le kaj bi to lahko bilo?

Inovirati pomeni spreminjati ideje v inovacije, v nekaj, kar zaživi na trgu in ustvari neko vrednost. Slednje lahko naredimo le v inženirskem smislu, le v razvojnem oddelku, klasično in predvidljivo. Lahko pa to delamo precej bolje.

Intervju z Dan Toma

Dan Toma: “Trditev, da so velike organizacije slabe v inoviranju, je arogantna.”

Podporniki
Medijski partner
Dosedanji udeleženci

Copyright © 2019 CorpoHub