Konferenca in Teden vitkega inoviranja

Vsakoletni "boost" dogodek v januarju

Tuja znanja in izkušnje so pomembna bližnjica do pridobivanja lastnega znanja in izkušenj. S tem namenom že od leta 2017 organiziramo konferenco z izmenjavo izkušenj na temo vitkega in agilnega poslovnega inoviranja v večjih in velikih uveljavljenih podjetjih. 


Konferenco smo leta 2019 prvič nadgradili v Teden vitkega inoviranja, ko se od ponedeljka do petka zvrsti več delavnic in predavanj ter osrednja konferenca v sredo. Pomemben del programa vedno izvedemo s strokovnjaki iz tujine.

Zadnji teden januarja tako postaja "boost" teden leta, posvečen vitkemu in agilnemu inoviranju. Daje nam vpoglede in spodbude v ZAKAJ in KAKO učinkovito inovirati oz. le to upravljati? Kot inovatorji, upravljalci in pospeševalci inoviranja smo namreč odgovorni za ustvarjanje nove vrednosti in rasti. Z vsebinami pokrivamo tako rešitve za kreiranje tekočih izboljšav obstoječih produktov in storitev kot pristope za kreiranje novih poslovnih modelov in izgradnjo disruptivnih projektov.

Izvedba Tedna vitkega inoviranja 2022 v številkah:

  • 5 dni in neto 25 ur programa.
  • 20 različnih izvajalcev oz. nastopajočih, od tega 6 strokovjakov iz tujine.
  • Skupaj skoraj 300 udeležb na vseh dogodkih.
  • Kar 11 ponovitev najbolj popularne delavnice Praktikum (od tega 6 internih izvedb v podjetjih).
  • Razdelitev 158 izvodov knjig The Innovator's Handbook 2022, Innovation Accounting oz. Lead and Disrupt, ki so jih prejeli udeleženci torkovega, sredonega in četrtkovega programa.


Za občutek ... vsebina dogodkov Tedna vitkega inoviranja v januarju 2022:

PONEDELJEK, 24. 1. 2022 - Psihološka varnost in inoviranje - Inoviranje smo predvsem ljudje in ljudje smo jedro inovacijske kulture. Bistvo težav in hkrati uspehov je v nivoju psihološke varnosti ekip. Ko ta koncept enkrat osvojimo, samodejno poskrbimo za "preporod" delovanja timov in timov timov. 

TOREK, 25. 1. 2022 - Upravljanje inovacijski programov - Delavnica, ki podaja osnovna načela pri vzpostavitvi ločenega sistema za upravljanje, merjenje in poročanje, ki je zasnovan, uporabljen in preizkušen posebej za prebojne inovacije. Izvajalka delavnice je bila Esther Gons, soavtorica knjig The Corporate Startup in Innovation Accounting. Vsi udeleženci so prejeli svoj izvod knjige Innovation Accounting.

SREDA, 26. 1. 2022 - Konferenca vitkega inoviranja z domačimi in tujimi nastopajočimi - Pregled aktualnih praks in izkušenj vitkega in agilnega korporativnega inoviranja, diskusije med udeleženci. Ob koncu celodnevnega programa sem nam je pridružil Hans Balmaekers, ustanovitelj globalne platforme Innov8rs in urednik zbornika praktičnih konceptov in izkušenj korporatovnega inoviranja The Innovator's Handbook 2022, ki je s CorpoHub spremno besedo brezplačno dosegljiv na tej strani. Vsi udeleženci so prejeli svoj izvod knjige The Innovator's Handbook 2022.

ČETRTEK, 27. 1. 2022 - Kvartet gostov in A-B-C-D inovacijskega stroja - Štirje strokovnjaki iz tujine v paleti nastopov, ki so obravnavali teme od pristopov k inoviranju (Lysander Weiss - Nemčija), učinkovitega zajemanja idej (Ralph Hartmeier & Dave Hengartner - Švica), učinkovite izgradnje rešitev/produktov (Timan Rebel - Nizozemska), do strateške umestitve sistema inoviranja (Noel Sobelman - ZDA). Vsak udeleženec tega dne je prejel svoj izvod knjige Lead and Disrupt.   

PETEK (v živo, več terminov v marcu, aprilu in maju)  - Praktikum vitkih in agilnih paks - Najbolj praktičen dan tedna, fokusiran na intenzivno izkustveno učenje s pomočjo konkretnih simulacij vitkih in agilnih načinov dela. Ker je delavnica zelo kontaktna in ker covid razmere v januarju niso bile ugodne, je bila izvedba premaknjena v mesec marec. 

 

V ekipi CorpoHub verjamemo, da so taki dogodki in knjige pot do nepovratnih sprememb za marsikaterega posameznika, tim in podjetje.

Že danes si lahko v koledarju označite zadnji teden v januarju 2023, ko bomo pripravili in izvedli naslednji Teden vitkega inoviranja. 

Teden vitkega inoviranja še zdaleč ni edina stvar, ki jo delamo v ekipi CorpoHub. 

Naše “À la carte” rešitve in storitve na temo korporativnega inoviranja so zbrane na tej isti strani (posebej izpostavljamo certifikacijski program Mojstrstvo vitkega in agilnega poslovnega inoviranja), še več aktualnih programov pa najdete na matični spletni strani corpohub.com.

 

Najbolj učinkovite spremembe ali inovacije se ne zgodijo naključno - zgradijo se načrtno!

Business Model Canvas Plus 

Izboljšana CorpoHub verzija poslovnega modela.

Value Proposition Canvas Plus

CorpoHub verzija modela ponudbene vrednosti.

Aktualni termini

PRAKTIKUM vitkih in agilnih praks - 19. avgust 2022

MOJSTRSTVO vitkega in agilnega poslovnega inoviranja - 17. - 31. avgust 2022

VSAK SISTEM JE MOČAN TOLIKO
KOT JE MOČAN NJEGOV NAJŠIBKEJŠI ČLEN 

Sistematičnost inoviranja ni več konkurenčna prednost – je samoumevnost, nujnost. Organizacije, ki želite izstopati v prihodnosti, morate postati odlične na vseh ravneh sistematičnega inoviranja.

 

Mnoge organizacije že preoblikujete svoje procese, da bi postali bolj vitki, agilni in spodbujali inovacije od znotraj in zunaj. Na vse bolj konkurenčnem trgu vas v to silijo tako konkurenti, kot novi izzivalci. Na srečo je še vedno velika vrzel v zmogljivosti sistematičnega inoviranja, ki jo je treba zapolniti. Na vsakomur od nas je, da čim prej zapolni to vrzel med dejanskim in možnim.

Pripravljeno za STRATEGE, UPRAVLJALCE IN IZVAJALCE VSEH VRST INOVACIJSKIH PROCESOV:


- vodje procesov inoviranja, CINO-ti
- vodje poslovnega razvoja in strategij, digitalizacije,
- strokovnjaki za raziskave in razvoj izdelkov,
- predstavniki korporativnega investiranja.
- vodje razvoja kadrov in organizacijskih sprememb,
- podjetniki in inovatorji ...

O CorpoHub-u

Večino svojega časa namenimo za izvajanje prilagojenih internih delavnic za notranje ekipe organizacij. Specializirani smo za izboljšanje vodenja in upravljanja, treniranje ekip za bolj agilno delo, povečanje učinkovitosti in sodelovanje ter upravljanje procesov vitkega in agilnega inoviranja. Poleg tega organiziramo večje konference, kot sta Lean Slovenia in Agile Slovenia, ter javne delavnice.

O LeanSlovenia.com

LeanSlovenija.com je tematsko spletno mesto, ki na enem mestu združuje tisti del storitev družbe CorpoHub, ki naslavljajo temo korporativnega inoviranja. V času od novembra do vključno januarja je spletno mesto osredotočeno na Teden vitkega inoviranja, v času od januarja do vključno oktobra pa izpostavlja siceršnjo celostno podporo načrtovalcem in izvajalcem vitkega poslovnega inoviranja v velikih organizacijah.

 

 

CorpoHubov novičnik

Vsak drugi teden prejmite sveže vsebine, nasvete in informacije s področja vitkega in agilnega dela in vodenja ter vitkega inoviranja. Bodite tekoče obveščeni o prihajajočih meetupih, delavnicah in konfrerncah.
Prijavite se ne CorpoHub Novičnik.
 

Ideje in vpašanja?

Pišite nam na hello@corpohub.com

Copyright © 2022 CorpoHub

Prva naslednja usposabljanja!

PRAKTIKUM vitkih in agilnih praks - 19. avgust 2022

MOJSTRSTVO vitkega in agilnega poslovnega inoviranja - avgust 2022